VOWA kiest Kwabo Techniek tot Ondernemer van de regio Waterland 2022

Na eerder de Ondernemingsprijs 2022 van IBEV te hebben gewonnen, heeft Kwabo Techniek ook die Ondernemersprijs van de regionale VOWA in de wacht gesleept. Het Volendamse bedrijf in afdekmaterialen, sierlijsten en afbouwmaterialen troefde daarmee Dick Schaap Horecagroothandel en Het Wapen van Middelie af.

De genomineerden voor de VOWA-ondernemersprijs zijn altijd de winnaars van de lokale ondernemersprijzen. Zoals ieder jaar zijn de kandidaten uitblinkers in hun vakgebied en sterk aan elkaar gewaagd. Nadat de vakkundige jury Kwabo uitriep tot winnaar, werden de Volendammers geroemd vanwege het sterk innovatieve karakter. In 30 jaar tijd heeft Jack Kwakman het bedrijf ontwikkeld tot Europees marktleider in vloerafdekking. Daarnaast zijn de sierlijsten van Kwabo terug te vinden in vele statige panden in Nederland, waaronder veel vastgoed van de Koninklijke familie. Dit toont de bijzondere veelzijdigheid van Kwabo.

De afdekfolies produceert Kwabo in Vietnam. Een belangrijke grondstof wordt gevormd door de restproducten van de kledingindustrie. Kwabo investeert veel in gezonde arbeidsomstandigheden voor de Vietnamese werknemers: de fabriek is fijnstofvrij, personeel en gezin zijn verzekerd en de kinderen van personeelsleden kunnen voor scholing een beroep doen op een studiefonds. Daarnaast is de jury overdonderd door de logistiek van Kwabo: wekelijks komen meer dan 15-20 grote containers vol producten aan in Volendam om binnen een halve dag uitgepakt en weer verstuurd te worden naar vrijwel alle landen in Europa.

Kwabo is dankzij deze winst automatisch genomineerd voor de verkiezing van Ondernemer van Noord-Holland. Ook wint Kwabo een jaar lidmaatschap van VNO-NCW West. De winst van Kwabo is bovendien weer een bevestiging van het hoge kwaliteit ondernemerschap in de gemeente Edam-Volendam.