Platvis en 24Wines winnen IBEV-Ondernemingsprijzen 2021

Vanwege corona kon de uitreiking van de IBEV-Ondernemingsprijzen na ruim twee jaar weer plaatsvinden. Afgelopen week werden de prijzen 2021 in een goed gevulde St. Jozef dan gelukkig weer vergeven worden. Deze prestigieuze prijzen worden algemeen beschouwd als de ultieme erkenning voor ambitieuze ondernemers uit de gemeente en regio. Platvis BV en 24Wines trokken aan het langste eind en gingen er met de eer vandoor.

‘Ondernemen in een steeds veranderende wereld is niet eenvoudig’

IBEV-voorzitter Alfred de Jong opende de avond met een speech, waarin hij op een respectvolle manier een link wist te leggen tussen menselijk- en zakelijk leed vanwege de Coronacrisis en de oorlog in Oekraïne. Spreekstalmeester Marcel Steur liet vervolgens zijn presentatie en video’s van de genomineerden zien. Daarin werd duidelijk dat het de ondernemers niet aan vindingrijkheid ontbreekt. Voor de IndeKijkerprijs streden: BigGreen, 24Wines en CuliCafé De Ontmoeting. Bij de Ondernemingsprijs gingen Molenaar & Zwarthoed Adviseurs, Nieuw Leven en Platvis voor de eer. De aanwezigen in de zaal konden digitaal stemmen op hun favoriet. Het aantal stemmen én het oordeel van de vakjury, resulteerde in een -door notaris Liesbeth Verhagen gecontroleerde- eindscore. Winnaar Jaap Jonk van Platvis had in zijn dankwoord nog een boodschap voor de overige genomineerden. ‘Als je alleen al genomineerd wordt, in een gemeente waar zoveel bedrijvigheid is, dan is dat al een prijs op zich.’

‘Genomineerd worden is al een prijs op zich’

Ook Edwin Boels van Kubbinga BV onderstreepte op zijn kenmerkende bevlogen manier het belang van zijn gewonnen ondernemingsprijs in 2019. Zijn onderneming wist namelijk (net als eerder Podobrace en Kwakman Groep) later óók nog regionale- en zelfs provinciale prijzen in de wacht te slepen. Burgemeester Lieke Sievers gaf aan dat wij als gemeente Edam-Volendam meer dan trots mogen zijn op de geweldige bedrijven die zich tot ver buiten de dorpsgrenzen en zelfs buiten de landsgrenzen positief manifesteren.