Techniekdocenten bezoeken bedrijven

Het komende schooljaar hervat VOWA (Vereniging Ondernemend Waterland) de bedrijfsbezoeken. Techniekdocenten worden uitgenodigd om ook in het nieuwe schooljaar deel te nemen aan de bezoeken aan ‘technische’ bedrijven. Het wordt het zesde jaar op rij dat deze bezoeken plaatsvinden. Inmiddels zijn er 26 bedrijven bezocht.
Doel is om de kloof tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verkleinen. De praktijk leert dat mede door de bedrijfsbezoeken het voor de scholen (en hun leerlingen) gemakkelijker is om stageplaatsen te vinden. Docenten ervaren tijdens de bezoeken de meest recente ontwikkelingen binnen het bedrijfsleven.

De bezoeken die gepland staan voor komend najaar zijn:
woensdag 26 september: Klaas Puul te Volendam,
woensdag 10 oktober: Van Geemen Grond Wegen Water te Purmer,
woensdag 14 november: Lotte Autoschadeherstel te Purmerend.

De bedrijfsbezoeken vangen steeds aan om 15.30 uur en duren i.h.a. ca 1,5 uur.

De ervaring leert dat aan de bezoeken doorgaans door een gezelschap van 10-15 mensen wordt deelgenomen.