1 maart a.s. organiseert Huis aan het Water een sponsoractie

Donderdagochtend 1 maart om 11:00 uur zal Jack Tuijp, oud-voetballer en ‘vice-topscorer’ van FC Volendam (na Dick Tol, de legendarische Knoest) symbolisch de aftrap voor de Sponsor  Marathon van het Huis aan het Water verrichten. Het Huis bestaat vijf jaar, en gaat dit vieren met een grote Sponsor  Marathon, gericht op Volendam en omgeving. De Sponsor  Marathon is een belmarathon: tien bekende Volendammers met een groot netwerk bellen als fundraisers hun relaties om de benodigde middelen te vergaren om het goede werk van het Huis voort te kunnen zetten. Deze ‘marathon’ vindt plaats op vrijdagmiddag 13 april, maar vanaf de aftrap op 1 maart beginnen de deelnemers met het benaderen van beoogde sponsors/donateurs, om op 13 april zo effectief mogelijk te kunnen ‘oogsten’. Het evenement wordt gepresenteerd door Kees Tol ‘Parre’ (‘de andere Kees Tol’) en wordt live gestreamd op sociale media.

Bij het Huis aan het Water in Katwoude kan iedereen terecht die te maken heeft met kanker: patiënten, partners, familie, vrienden. Wekelijks vinden zo’n 135 bezoekers hun weg naar het Huis. Zij benutten daar de diverse mogelijkheden die het Huis biedt om te leren leven vanuit een ander perspectief, waarbij niet de ziekte, maar de kwaliteit van leven centraal staat. Dit centrum voor kwaliteit van leven met kanker wordt nauwelijks ondersteund door de overheid en is dus volledig afhankelijk van sponsoring en donaties van bedrijven, organisaties, fondsen en particu­lieren. Om te zorgen dat Het Huis kan blijven voortbestaan organiseren wij op 13 april een Sponsor  Marathon, speciaal gericht op Volendam. In een later stadium worden ook voor de rest van het werkgebied van Het Huis nog fondsenwerfacties ondernomen.

De fundraiser die met deze actie het grootste bedrag binnenhaalt krijgt een middag lang een bemande botter van de Vereniging Behoud Volendammer Botter tot zijn beschikking, voor een vaartocht op de Gouwzee met zijn eigen gezelschap.