Enthousiaste motorcrosser uit Oosthuizen zoekt sponsoren

Hallo beste Ondernemers van deze gemeente.

Ik ben Simon Koning jr. uit Oosthuizen ik ben 17 jaar oud en ik woon samen met mijn ouders Lola en Simon en zusje Charnetta en broertje Sarel op het Oosteinde. Daar heeft mijn vader samen met Opa het bedrijf Simkopaint. Een bedrijf waar bijna alles van een kleur kan worden voorzien. Maar nu wil ik het niet over het bedrijf hebben maar over mijn sport.

Al een kleine 10 jaar doe ik aan motorcross en ik wil jullie graag vertellen hoe ik met deze sport ben begonnen en wat ik er allemaal voor moet doen.

motor

Ik was 8 jaar en ik wou niet meer naar school, ik had het niet meer naar mijn zin en ik was moeilijk en lastig op school. Op een gegeven moment was het zo erg dat ik verplicht was om medicijnen te nemen om nog deel te mogen nemen aan de lessen. Je komt dan in een traject met psychiaters en hulpverleners en dat hielp al helemaal niet het werd alleen maar erger. De dag dat mijn ouders de beslissing namen om niet meer door te gaan met dat traject veranderde mijn hele leven. Ik moest aan sport gaan doen en ik mocht zelf weten wat voor een sport. Het werd motorcross, met als voorbeeld mijn vader.

Als heel snel had ik de smaak te pakken. Elke zondag gingen we naar Berghem om te trainen en het ging steeds beter en ik vond het prachtig. Langzamerhand ging het op school ook veel beter. De onderwijzers blij, mijn ouders blij en bovenal voelde ik me steeds beter.

Het eerste jaar werd ik met mijn Honda 85cc in de landelijke finale 32e. Het jaar daar op werd ik 13e in de KNMV landelijke finale en ik werd kampioen bij de MON Noord Oost competitie. Ik wist het toen zeker ik moet verder met deze sport.

In 2012 ben ik Nederlands kampioen wedstrijden bij de KNMV gaan rijden in de 85cc grote wielen, waarna al snel de overstap naar 125cc. In 2015 ben ik overgetapt naar de open klassen bij Motorsport Organisatie Nederland. In deze klasse rijdt je met motoren van 250 cc tot 450 cc. Ik was de jongste rijder bij de MX open senioren met een 250 CC TM motor. Ik ben dat jaar ook Nederlands kampioen geworden als rookie!

In 2016 dus een promotie naar de MX Open Nationale. Mijn doel was de top.  Het seizoen begon in dit jaar maart en het ging gelijk lekker, ik kon goed mee komen met de top van het veld.

5 mei Hemelvaartsdag pakte ik een 2e plaats in de eerste manche. Vlak na de start van de 2e manche werd ik licht geraakt door een collega. Ik viel niet van mijn motor maar ik kwam met mijn voet zo hard op de grond dat mijn knie brak.  Met de ambulance naar het ziekenhuis en dan de scan en foto’s……….., je beseft meteen dat dit einde seizoen is: KLAAR.

Gelukkig gaat het nu al weer veel beter en ben al volop bezig met de planning van 2017. Nieuwe sponsoren zoeken maar ook de bestaande langs gaan om te overleggen wat deze bedrijven in 2017 voor mij kunnen betekenen.  Ondanks dat het resultaat dit seizoen niet echt goed is zijn de sponsoren begripvol en krijg ik veel positieve feedback. Het is heel fijn en ook belangrijk dat de mensen mij helpen en steunen. Dit hoeft niet altijd met geld of materiaal, maar kan ook door support, positieve feedback en aandacht.

Topsport is net als ondernemen; vallen en opstaan en steeds weer nieuwe en andere wegen bewandelen om je resultaat te halen en om plezier te hebben in wat je doet. Dat is ook de les die ik heb geleerd de afgelopen maanden. Niet te veel druk, geniet en blijf positief maar met  focus op je doel.

MAAR ………….motorsport kost geld. Zonder sponsoring is het niet te doen. Hoe harder je gaat rijden hoe meer het gaat kosten. Sponsors zijn dus zeer welkom. Met dit verhaal hoop ik te bereiken dat de lokale ondernemers weten dat er sporters zijn in hun gemeente die er alles voor over hebben om wat te bereiken. Bekendheid  onder de ondernemers, goede berichten, positie feedback en een bijdrage kunnen mij helpen om mijn doel te bereiken.

Ik hoop dat mijn verhaal u aanspreekt en dat het even bij u blijft hangen.

Eind november organiseer ik een informatie avond met een hapje en drankje. Heeft dit verhaal u interesse gewekt  dan kunt u mij een bericht sturen, dan krijgt u persoonlijk een uitnodiging.

Met Vriendelijke Groet  Simon Koning jr. CHEF 185

Naam                                      : Simon Koning Jr.

Geboortedatum                      : 25.05.1999

Nickname                               : CHEF

Hobby                                     : Topsporter Motor cross

Favoriete persoonlijkheid       : Nelson Mandela, Jeffrey Herlings

Doel in het leven                    : Genieten en wat bereiken!

Contact                                   : Oosteinde 68a 1474 ME Oosthuizen

E-mail                                     : info@simkopaint.nl