Drukte bij bedrijfsbezoek Enkev

Een kleine 50 belangstellende IBEV ondernemers brachten recent een bezoek aan het Volendamse bedrijf Enkev bv, dat sinds 1932 bestaat. Een bedrijf dat een rijke historie kent met ups en (diepe) downs maar momenteel bloeit als nooit tevoren met meerdere vestigingen in binnen- en buitenland, onder andere in Sri Lanka, Polen en België.
Het gehele productieproces kwam uitgebreid aan de orde voor de IBEV leden. Een proces waarbij natuurlijke vezels worden omgezet naar met name vullingen voor de matras- en automotive industrie.
Maar het Enkev product kent vele tientallen toepassingen, het bedrijf is zeer actief in productontwikkeling en verwerkt haar materialen ook tot bijvoorbeeld dienbladen en eierverpakkingen. Duurzaam! Voorts lopen vandaag de dag, na ca. 4 jaar onderzoeken, experimenteren en machineaanpassingen, de eerste kilometers ‘matten’ gemaakt van kunstmatige vezels van de band.

NKev