Weekendafsluitingen N247 ten noorden van Monnickendam in oktober 2020

Sinds begin 2020 is de aannemerscombinatie Friso Civiel en Van Hattum en Blankevoort (CGM) in opdracht van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK) gestart met de bouw van
gemaal Monnickendam. Dit nieuwe gemaal wordt gebouwd in de Nieuwendam, iets ten noorden van de afslag Monnickendam-Noord. Om de werkzaamheden vlot en veilig uit te voeren wordt de N247
in oktober 2020 twee weekenden afgesloten voor al het doorgaande verkeer. Met deze brief informeren wij u over deze afsluitingen en de bereikbaarheid van de omgeving.

Werkzaamheden en afsluitingen
Om de bouw van het gemaal voor te bereiden, brengen we stalen planken en betonnen palen in de grond aan. En leggen we een tijdelijke stalen brug aan voor het verkeer. Zo heeft het verkeer op de N247 tijdens de bouw van het gemaal zo min mogelijk overlast van de werkzaamheden. Vanwege het drukke verkeersaanbod kunnen deze werkzaamheden alleen in een weekend plaatsvinden. Voor de werkzaamheden zijn twee weekenden nodig. Op vrijdagavond wordt de N247 ten noorden van Monnickendam tussen kruising Nieuwendam en kruising Lagedijk/Hoogedijk (Katwoude) voor al het verkeer afgesloten. De kruispunten zijn voor lokaal verkeer nog wel beschikbaar. Maandagochtend isde N247 in beide richtingen weer open.

Weekend: 1
N247 afsluiting weg: vrijdagavond 9 oktober 19.00 uur
N247 openstelling weg: maandagochtend 12 oktober 05.00 uur

Weekend 2:
N247 afsluiting weg: vrijdagavond 23 oktober 19.00 uur
N247 openstelling weg: maandagochtend 26 oktober 05.00 uur

Omleidingsroute autoverkeer
Verkeer komend uit Amsterdam richting Edam/Volendam/Hoorn zal worden omgeleid via de N235 Ilpendam-Purmerend), de A7 (oprit 4, Purmerend-Zuid naar afrit 6, Purmerend-Noord) en de N244
naar de N247 ter hoogte van Edam/Volendam. Komend uit de richting Katwoude/Edam/Volendam is de omleiding in omgekeerde richting. De omleidingsroute wordt met de bekende gele
verwijzingsborden aangegeven.

Omleidingsroute voetgangers en (brom)fietsers
Omdat de Nieuwendam helemaal is afgesloten en een omleiding voor voetgangers en (brom)fietsers te lang zou worden, is besloten om tijdens de weekenden van de afsluiting een veerpont te laten varen. De pont vaart tussen de Buitendijk en de Kloosterdijk. De pont start vrijdagmiddag om 16.00 uur en vaart tot 22.00 uur. Op zaterdag en zondag vaart de pont tussen 06.00 en 22.00 uur. Vanwege de werkzaamheden gaat het fietspad op 12 en 26 oktober iets later open en vaart de pont op maandagochtend op beide data tussen 06.00 en 09.00 uur. De veerdienst is gratis.

Weekend: 1
N247 fietspad afsluiting: vrijdagmiddag 9 oktober 16.00 uur
N247 fietspad openstelling: maandagochtend 12 oktober 09.00 uur

Weekend 2:
N247 fietspad afsluiting: vrijdagmiddag 23 oktober 16.00 uur
N247 fietspad openstelling: maandagochtend 26 oktober 09.00 uur

Nood- en hulpdiensten en EBS-lijndiensten
In overleg met de Veiligheidsregio en EBS is besloten dat zij tijdens deze weekenden door het werkterrein worden geleid. De normale lijndienst rijdt dan tijdelijk als zondagdienst. De bushalte “Katwoude” is beschikbaar, maar helaas is lopen in de richting Monnickendam-Noord niet mogelijk. Vanaf de bushalte kunt u met de pont naar Monnickendam. (en vice versa)

Geluid- en trillingshinder
De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verwijderen van de bestaande laag asfalt op de weg, het heien van betonpalen en het intrillen van stalen damwandplanken. Als er geen onverwachte problemen voordoen, zal er tussen 00.00 en 06.00 uur niet geheid en/of getrild worden. We proberen de geluidshinder in de avonduren zoveel mogelijk te beperken.

Planning
We streven ernaar de werkzaamheden uit te voeren volgens de aangegeven planning in deze brief. Wanneer er in één van de geplande weekenden storm wordt verwacht, is het in verband met de
veiligheid niet mogelijk om betonpalen, damwanden en tijdelijke stalen verkeersbruggen te hijsen. De weekendafsluiting is dan een week later.

Corona
Tijdens de werkzaamheden op het project houden we de richtlijnen van RIVM aan. Dit geldt ook voor de weekenden met de pont. Graag tijdens het wachten de afstandsregel van 1,5m respecteren.

Inloopmiddag/-avond 7 oktober
Woensdag 7 oktober organiseren wij een inloopmiddag / avond. Van 13.00 tot 18.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur. De omgevingsmanagers van HHNK en CGM ontvangen u graag om uw vragen te beantwoorden op ‘De Irenehoeve’ (Hoogedijk 1, Katwoude). In verband met de Corona-richtlijnen van de RIVM is het helaas alleen mogelijk om op afspraak langs te komen. We hebben tijdsblokken van 20 minuten. U kunt uw afspraak inplannen door een mail te sturen naar mvandenberg@vwinfra.nl.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over het project op de website van hhnk.