Gratis cursus EPC voor aannemers en installateurs

Cursus EPC < 0,4, energieneutraal of nul-op-de-meter regio Zaanstreek en Waterland

Na een goed gewaardeerde bijeenkomst in regio Alkmaar wordt de – gratis – cursus EPC 0,4, energieneutraal of nul-op-de-meter nu ook georganiseerd in de regio Zaanstreek en Waterland.
De cursus is bedoeld voor conceptontwikkelaars, projectontwikkelaars, projectmanagers, projectleiders, werkvoorbereiders en calculators uit de regio Zaanstreek en Waterland. De gemeente (Zaanstad/Purmerend) leidt de ochtend in. Het Servicepunt Duurzame Energie verzorgt de inhoudelijke cursus.

Deze gratis cursus:

  • leert u hoe u inspeelt op de nieuwe regelgeving en marktontwikkelingen;
  • leert u hoe u succesvol nieuwe woningen met een EPC van 0,4 en lager ontwerpt en realiseert;
  • helpt u met de relevante aanpassingen en de consequenties van het gewijzigde Bouwbesluit per 1 januari 2015;
  • geeft u tips over hoe u uw organisatie hierop inricht.

Speciale aandacht is er voor pragmatische en slimme combinaties van maatregelen waarbij woningconcepten ontstaan die inspelen op actuele marktontwikkelingen en die onderscheidend zijn in de huidige markt. Na afloop van de cursus ontvangt u een deelnamecertificaat.

De cursus vindt plaats op:

  • dinsdagmiddag 8 maart van 14:00uur tot 17:30uur, locatie stadhuis Zaanstad, Stadhuisplein 100, Zaal 6.
  • dinsdagmiddag 15 maart van 14.00uur tot 17.30uur, locatie stadhuis Purmerend, Purmersteenweg 42, vergaderruimte A008.

In deze folder vindt u meer informatie over de cursus. U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier. Aanmelden voor cursus

Blok 1 Energieprestatienormering: maatregelen of concepten? • Relevante wijzigingen Bouwbesluit • Hoe scoren maatregelen ten opzichte van elkaar? • Individuele maatregelen of maatregelen op gebiedsniveau? • Shoppen van maatregelen of kiezen voor integrale concepten? • Maatregelen en een gezond milieu • Installatiegeluid in de woning

Blok 2 Concepten om ambities te realiseren • EPC 0,4 • Passief huis • Energieneutraal • Energienotaloos

Blok 3 Aandachtspunten van de concepten • Lage investeringskosten of lage exploitatiekosten? • Welke concepten bieden extra woonkwaliteit? • Onderhoudskosten en concepten • Welke concepten passen bij specifieke situaties? • Praktijkervaringen

Blok 4 Speciale aandacht: energiezuinige appartementen • Specifieke aandachtspunten voor toepassing van concepten in appartementen • Welke concepten zijn mogelijk en onder welke voorwaarden? • Organisatorische en juridische aandachtspunten